Základom úspechu každého interiéru nie sú len estetické kvality, ale aj praktickosť a ergonómia. Výraz pochádza z gréčtiny zo spojenia slov ergon (práca) a nomos (pravidlo, zákon, zákonitosť).
Pri návrhoch kuchyne je podstatné pracovať s ergonómiou, pretože vychádza z celkových proporcií ľudského tela. Dobrý návrh priestoru môže uľahčiť každodenné používanie kuchyne, a tak sa viete vyhnúť zbytočným pohybom, obchádzaniu a rôznym kolíziám.
Základným pravidlom správneho návrhu kuchyne je usporiadanie 3 hlavých zón:
Ich radenie vyplýva z prirodzeného postupu činností v kuchyni:
Pri ideálnom usporiadaní by každá zóna mala byť oddelená pracovnou plochou, a tak vieme vytvoriť pomyselný pracovný trojuholník.
Potrebujete poradiť s interiérom? Radi Vám zodpovieme ďalšie otázky na telefónnom čísle +421 907 646 848. Navštívte nás v našom kuchynskom štúdiu na Galvaniho 15/C v Bratislave. Tešíme sa na Vás.