Výhody technického kameňa v kuchyni
26.09.2024

Výhody technického kameňa v kuchyni


Technický kameň predstavuje alternatívu k prírodnému kameňu, avšak vďaka svojmu zloženiu a spôsobu spracovania je hustejší, bez pórov a viditeľných trhlín, čo znižuje jeho nasiakavosť. Tento materiál sa prevažne skladá z kremeňa a žuly, pričom je obohatený o farebné pigmenty a spojený živicou, čím sa spracováva do rovnomerných dosiek. Technický kameň ponúka tri typy povrchových úprav: lesklý, matný a štruktúrovaný. Tento nadčasový a funkčný materiál sa stáva čoraz obľúbenejším prvkom v moderných interiéroch, kde je dôležitá vysoká tvrdosť a lesk. 

Okrem estetického vzhľadu je technický kameň aj veľmi praktický. Jeho povrch je odolný voči poškriabaniu, vlhkosti a iným vonkajším vplyvom, čo z neho robí ideálny materiál pre kuchynské pracovné dosky, pracovné plochy v kúpeľniach, obklady stien a dlažby. 

Ak zvažujete novú kuchyňu s odolnou pracovnou doskou, technický kameň je skvelou voľbou. Kamenná pracovná doska je ľahko udržiavateľná a ponúka široký výber farebných variantov.

Vďaka odolnosti kameňa voči vlhkosti je možné integrovať spotrebiče do roviny a využiť drez so spodnou montážou, čo nie je možné pri bežných laminátových pracovných doskách. Technický kameň je vynikajúcim príkladom spojenia moderných technológií a dizajnu, ktoré vytvárajú esteticky príjemné a funkčné interiéry. Jeho estetické vlastnosti, odolnosť a variabilita použitia robia z tohto materiálu atraktívne riešenie pre tých, ktorí hľadajú moderné, trvanlivé a ekologicky udržateľné možnosti pre svoje domovy.

Príďte si k nám do štúdia DECOMARKET, Galvaniho 15/C v Bratislave vybrať zo širokej ponuky. Tešíme sa na Vás.

https://www.decomarket.sk/blog

ĎALŠIE ČLÁNKY